Elitlägret 2016

 

Resan var lång men nu är jag äntligen hemkommen från Torsby och Elitlägret. Det är ett läger som svenska skidskytteförbundet anordnar varje år för aktiva i blandade åldrar. Det har varit ett mycket givande läger där vi hunnit med en hel del aktiviteter. Vi startade igång med att köra ett 3000 m test löpning där det var många som gjorde bra ifrån sig, även jag själv. Denna gång lyckades jag slipa på mitt personliga rekord med ytterligare 1 sekund. Fantastiskt roligt med den energi som genomsyrade alla aktiva det passet. Lägret följdes upp med att köra intervaller uppför den omtalade backen ”Hovfjället” som verkligen bjöd upp till kamp, alla lyckades i alla fall bli trötta. Ett skytte test skulle vi också hinna med att genomföra. Detta bestod av 20 skott precision (10 skott liggande och 10 skott stående), 4*5 skott på tid och 10*1 skott (skjuta ner 5 prickar med 1 och 1 skott på tid i både liggande och stående). Det görs sedan en sammanställning av de skytteresultatet och en totalpoäng räknas ut. Därefter kan man jämföra sig med de bästa skidskyttarna i världen. På tal om det så fick vi även besök av Tarjej Bø en av de bästa skidskyttarna just nu samt det svenska skidskyttelandslaget. Han höll en liten presentation om sin resa från ungdomsåren fram till var han är idag. Mycket intressant och givande, framförallt hur han jobbar med förberedelser inför tävlingar, mästerskap och hur han jobbar med ett hemligt vapen. Det sista hårda passet på lägret var ett testrace som innefattade en sprint och en jaktstart på det. Jag höll en god skidåkning under båda loppen och sköt 1+2 på sprinten och 2+0+1+1 på jaktstarten. Mycket roligt att få komma igång med tävlingsvana igen. Jag tror att min prestation kommer att öka både vad det gäller träffprocent och åk kapacitet ju fler tävlingar jag åker så jag känner mig trygg med det. Lägret avslutades traditionsenligt med skyttedueller där vi matchades mot riktigt rutinerade skidskyttar bland annat Tarjej Bø, Fredrik Lindström och Mona Brorsson för att nämna några. Roligt att få se hur de stora skyttarna agerar och hanterar stressade situationer. Jag tar med mig alla tekniktips som jag fått i skidåkningen, skyttetips och mentala tips men framförallt den fantastiska energin som alla aktiva bidrog med under lägret tack allihop.

 

tarjej

DSC6401-1024x678

Foto: T-W Media

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng