Premiär, Kost och Kaffe

I helgen sparkade skidskyttesäsongen igång här i Östersund och det var med ett stort leende på läpparna jag gick in i helgen, som jag har längtat. Det var bara det att mitt leende inte syntes i min prestation på något av loppen. Första dagen var det en kortare distans på 10 km. Jag gjorde ett okej förstavarv sköt 0 och fick en bra start sedan var det som att kroppen slutade svara helt och jag kunde inte hitta kraft och energi för att genomföra ett bra lopp. Skyttet blev tillslut 0,1,1,4 alldeles för mycket för att hänga med och med en kropp som inte svarade så var den dagen inte någon sensation. Dagen därpå var det sprint 7,5 km och min kropp gjorde ingen större förändring. Skyttet följde därefter och det slutade med att jag sköt 2,4. Jag blir förbryllad över vad som står till med kroppen och varför det kommer sig att jag under den senaste tiden känt sån stor brist på energi som jag gjort. Det är en känsla som jag inte är så välbekant med. Jag hoppas på att lite vila kommer göra susen och att jag snart hittar tillbaka till det normala igen. Det positiva jag tar med mig är mina inskjutningar från båda dagarna där jag inte bommade ett skott och mitt glada humör jag hade inför varje tävling. 🙂

 

Under måndagen hade även Skidskytteuniversitetet ordnat en föreläsning om kost för oss aktiva. Emma Lindblom från riksidrottsförbundet höll i föreläsningen och det var verkligen en ögonöppnare för de flesta av oss i rummet. Det visade sig att mängden mat som vi aktiva ska äta är betydligt mer än vad vi föreställt oss. Det är av maten vi tillskansar oss energin och det är ju det vill utnyttja på tävling. ”Eat to winn” är ett budskap som jag snappade upp från en video jag såg nyligen och jag länkar den här så att ni också kan ta del av den. Tycker att ni ska ta er tiden att titta på den för den har en hel del att säga.

Länk till video!

 

Bortsett från all träning och tävling så har jag idag varit på ”Big Lake Coffee” nere i Östersund tillsammans med Julia, Christofer, Björn och några till för lite provsmakning och berättande av kaffets konst. Mycket intressant och jag fick verkligen upp ögonen för kvalitetskaffe, vilken skillnad. Vi testade tre olika sorter och så skulle vi bedöma dem eftersom. Det visade sig att jag har känsla för smak och kaffe. En mycket trevlig upplevelse och jag fick lära mig ytterligare lite mer om mig själv idag, så kul. Tack för den upplevelsen mina vänner och tack ”Big Lake Coffee” jag kommer komma tillbaka.

 

big-lake-coffee

jag1

jag5

jag3