Om mig

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Jag föddes 31 oktober 1995 i Örnsköldsvik men växte upp i Bredbyn ett litet samhälle ca 4mil utanför. Mina första skidor och stavar fick jag när jag var 3år gammal, men själva intresset för skidåkningen kom långt senare. Jag började istället spela fotboll vid 5års ålder och höll fast vid det. Vid 9års ålder började jag att träna och tävla i skidor, och när jag fyllde 12år provade jag på skidskytte och kände direkt att det var min grej. I stenhård konkurrens fick jag lyckligtvis en plats på skidskyttegymnasiet i Sollefteå efter grundskolan. Där började min skidskyttesatsning på allvar. Under mina 4 år på gymnasiet har jag fått se och uppleva olika platser, haft förmånen och möjligheten till fantastisk träningsmiljö, jag har fått vänner för livet men framförallt har jag vuxit som person och människa. 2013 kom jag med i Juniorlandslaget där jag fick tillbringa 3 år innan jag blev senior. Det har varit mycket utvecklande och inspirerande. 2014 genomförde jag en militärutbildning på två veckor som innefattade en förenklad variant av GMU en så kallad GU-F som skulle kvalificera mig in i militärlandslaget i skidskytte. Det var en mycket rolig och givande utbildning där jag fått lära mig mycket nytt. Att ha fått vara med i militärlandslaget har varit ett mycket bra komplement i träningen samtidigt som jag fått en inblick  i försvarsmakten.

Men nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv.
När jag styr båten mot Östersund där jag kommer tillbringa mina
kommande år, under tiden som jag elitsatsar. Det känns spännande
men samtidigt mycket inspirerande. Jag kommer till den svenska
skidskyttehuvudstaden där de allra bästa möjligheterna finns för en god elitsatsning.

 

Namn: Frida Marie Hagström
Född: 31 oktober 1995
Familj: Mamma Elaine, Pappa Evert och lillasyster Maja
Bor: Bredbyn/Östersund
Intressen: Träna och tävla i skidskytte och längdskidor. Lyssna på musik och själv spela och sjunga ibland. Jag tycker också om att vara i naturen.
studier: Har gått på skidskytte gymnasiet i Sollefteå där jag studerade naturvetenskap. Kommer nu börja med att läsa kurser mot Östersund, sen får vi se vad det blir.
Träningsgrupp: MIUN (Skidskytteuniversitetet i Östersund) samt Militärlandslaget i skidskytte.
Tränare: Anna-Maria Nilsson
Klubb: Anundsjö SKF i skidskytte och Anundsjö IF i längdskidor
Drömmer om: OS-Guld, VM-Guld, Totalseger i världcupen

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng