”2017 kommer med glädjande besked”

Då har vi kommit igång med 2017 och hittills har året varit riktigt bra. Jag har fått fortsätta hålla mig frisk och skadefri samt att jag kunnat träna på som jag velat. Under jul och nyår var det en hel del träning som skulle genomföras. Eftersom att det är ett litet uppehåll med tävlingar just under högtiderna så kan vi passa på att lägga till lite extra träning för att orka upprätthålla en bra nivå under hela säsongen. Som sagt har jag tränat en del men samtidigt hunnit med att mysa med familjen under jul. Det var en trevlig och stillsam jul rätt skönt att bara koppla av. Det nya året firade jag tillsammans med goda vänner här i Östersund. Mycket trevligt med middagsbjudning där Oskar Brandt stod för värdskapet. Jag bidrog med en kladdkaka extra allt som jag tror uppskattades av alla. Summa summarum så var det en kul kväll och jag gör gärna om det. 

Helgen efter körde jag min första längdskidtävling för året. Det var en FIS tävling här i Östersund och 10 km skate. Jag gick ut som först startande och kom in i loppet på ett bra sätt. Tekniken fanns där och jag disponerade mina krafter väldigt bra på de två 5 km varven. Jag slutade på en 9:e plats i ett rutinerat startfält med hård konkurrens. Men det allra viktigaste för mig var att kroppen svarade och att jag hade väldigt roligt när jag tävlade.

Under denna helg har det varit swe cup i ett vackert, vintrigt Sollefteå. Under det båda dagarna genomfördes fina tävlingar med bra förhållanden i framförallt spåret, det var dock blåsigt på skjutvallen. På lördagen var det distans 15 km. Jag gjorde ett fint lopp med en snabb skidåkning och hundra procent i det liggande skyttet, dock 5 bom i det stående. Det räckte ändå till brons. Dagen därpå på sprinten följde jag upp min finfina skidåkning och liggande skyttet, med bara 1 bom. Det blev dock 4 i det sista stående skyttet i det svåra förhållandena. Jag gick ut som 3:a på det sista varvet men lyckades åka upp mig en placering och landade på silverplats med bara 4 tiondelars marginal till guldet och Kim Adolfsson som gjorde en riktigt bra tävling. Även om jag inte nådde ända fram den här gången så var känslan under tävlingshelgen verkligen ett fall framåt (Om ni är intresserade att läsa lite mer om hur tävlingarna i Sollefteå gick så kan ni klicka här ). När jag kom hem till Östersund så fick jag också ett glädjande samtal att jag blivit uttagen till Universiaden dom går nere i Kazakstan den 28:e januari till den 8:e februari. Det känns så roligt och inspirerande att få representera Sverige internationellt. Jag ska verkligen göra mitt bästa och ta vara på alla erfarenheter som jag kommer få. Ha det så bra. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng